NANNÉ turning stories into treasure, er et smykkekoncept, der upcycler arvestykker, som ellers ville ligge og gemme sig i skrin og skuffer. Arvestykket bliver bevaret som det er, og det behøver ikke være et smykke i forvejen – enhver lille genstand, der har stor affektionsværdi kan upcycles til et nyt smykke.

Designværkstedet ligger på 1. sal i mit barndomshjem. Huset er bygget af min tipoldefar i 1873. Nu har jeg, som 5. generation i huset, stor glæde af alle de fine og finurlige familieklenodier, der er gemt på loftet, i skuffer og i skabe.

Ideen til konceptet udsprang af min egen oplevelse med at lave en af min fars gamle manchetknapper om til en ring, og opdage, at glæden ved at bære et unikt smykke med en personlig historie, var helt anderledes end at bære andre fine ringe. Jeg erfarede, at det gav rigtig god mening for mig, som designer, at kunne tilføre allerede eksisterende familieklenodier ny brugsværdi til gavn for dig og de næste generationer.

Udover at upcycle Familiesmykker designer jeg også bogstaver, som en nyfortolkning af den gamle tradition for at smykke sig med sine initialer. Loveletters er fremstillet i guld og sølv med diamanter, og designet er inspireret af en gotisk stil efter traditionel dansk-hollandsk skik. Sidst men ikke mindst, designer jeg smykker, hvor den enkelte farve er min primære inspirationskilde – se hele Ædelstene.

Marianne Svendsen

Alle fotos af Sofie Barfoed

about1

about2